Ons nieuwste Tango duo  – en voor extra dynamiek ook als trio en kwartet te beluisteren en te boeken

Dit Tango duo met gitaar en bandoneonspeler werkt goed in kleine gelegenheden, concerten en achtergrondoptredens. Alvaro Rovira Ruiz op gitaar en Matias spelen deze muziek zoals het begonnen is in Buenos Aires. Voor kleine gelegenheden, hun spel is sober maar ook vol en wendbaar, speels en lyrisch, de toon van de bandoneon is vol kracht en smachtend tegelijk. Ze spelen vloeiend tango en folklore uit de streek rond de Rio de la Plata. Meer info over deze 2 musici vind je verder op de pagina.

Voor meer dynamiek (dansbaar) en sonore afwisseling als wenselijk is voor de stadse meer dansbare Argentijnse tango muziek is het aan te raden als het trio of kwartet met een basspeler en vioolspeler te bespreken.  

Neem via email contact op voor beschikbaarheid en prijzen. of bel

Tel: 0616147408 – vanuit België +310616147408

Hieronder een geluidsfragment betreft het trio met de contrabas.

Milonga geluidsfragment van het trio Bandoneon Gitaar en contrabas.

Alvaro Rovira Ruiz Gitaar

De muzikale achtergrond van de Argentijnse Alvaro Rovira Ruiz ligt in de tango en Zuid-Amerikaanse folklore. Hij heeft in de “Escuela de Música Contemporánea” in Buenos Aires gestudeerd bij Marcelo Gutfrain, Ernesto Jodos and Willy Gonzalez en tango gitaar met Hugo Romero. In 2004 en 2005 tourde hij door Europa met de Argentijnse tango groep ‘Tango Desatado’ voor de presentatie van hun CD. In juni 2010 studeerde hij af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Latin Jazz, waar hij nu werkzaam is als begeleider van de zanglessen.

Ook houdt hij zich bezig met verschillende projecten in de genres van Braziliaanse muziek, tango en Latijns-Amerikaanse folklore.

Alvaro is een zeer actief musicus, componeert ook en leidt zijn eigen projecten.

Matías Pedrana – bandoneon

Matías begon zijn muzikale opleiding in Argentinië toen hij dertien was. Daar voltooide hij de opleiding van de Universidad Nacional de Rosario als dwarsfluitist. In 2000 verhuisde hij naar Europa om zijn muzikale carrière voort te zetten en besloot bandoneon te gaan studeren. Hij haalde zijn bandoneon diploma in het Codarts Conservatorium (Rotterdam) in 2008.
Als bandoneonist heeft hij met bekende musici en ensembles samengewerkt o.a.:
“Orquesta Tipica OTRA”, “Guardia Cadenera”, “Nueva Manteca”, “Motion Unlimited Cinematic Orchestra”, ”Het Gelders Orkest”, “Tango Extremo”, Ben Van Den Dungen en “Septetoscopio”. Met enkele van deze ensembles heeft hij door de wereld gereisd en in toonaangevende festivals gespeeld. Hij deed mee aan CD opnames bij het Gotan Project en Tango Extremo.

Luc Van Gestel (oprichter van deze site) musiceert in enkele Argentijnse Tango orkesten, maar is ook thuis in de hedendaagse Jazz. Hij maakte deel uit van Sexteto Canyengue Van 1990 tot en met 1995. Later speelde Luc veel met Marlous Lazal, Quinteto Zarate, Quinteto Tango Extremo. Misa Criolla, Otros Tiempos, Nestor Vaz trio, Tangazzo. Luc is geschoold jazz basspeler en docent. Luc maakt soms eigen voorstellingen met vb Jazid Vibes,
Het Verhaal van O bewerking van de tekst door Hans van der Maas, muziek door Luc Van Gestel.
Schreef een stuk voor contrabas en dans, vb “Conversations for Body and Bass” met Nathalie Elghoul. 10 / 2004

Het project van voorjaar 2006 “Eerlijk Gezegd”van de bekende Belgische acteur en auteur Wim Geyssen “ heeft gebruik gemaakt van muziek van de hand van Luc Van Gestel, in samenwerking met zangeres Sofie Dyckmans die de productie op zich nam. 

Ook voorjaar 2006 de film muziek geschreven voor de korte festival film “Rich Man Poor Man” van Tibaut Coppens 6 / 2006. Voor de geluidsfragmenten van deze en andere van de hand van Luc Van Gestel in samenwerking met Sofie Dyckmans.

meer info over Luc Van Gestel contrabasspeler

Milonga geluidsfragment van het kwartet nu met Viool door Gustavo Cabrera – bij de Bandoneon Gitaar en Contrabas.

Gustavo Cabrera – Viool

Gustavo Cabrera werd geboren in Los Angeles, Californië en heeft een tweede nationaliteit van Argentinië. Hij speelt al viool sinds de vroege leeftijd van 5 jaar en is klassiek geschoold langs. Naast het klassieke repertoire heeft hij ervaring spelen in allerlei instellingen vooral jazz en tango, die hij leerde door tango meesters als Atilio Stampone en Leopoldo Federico in Buenos Aires, Argentinië en toerde door Europa met Orquesta Tipica Ciudad Baigon. Hij is lid van de ‘Malandra’ een tango Quartet is gevestigd in Den Haag, Nederland. Zijn interesse in muziek is zo diep dat hij componeert ook voor viool, piano, strijkersensemble en voor de andere formaties. Hij schrijftt ook muziek voor viool duet en is momenteel in het tango-programma op Codarts Rotterdam.

We hebben zeer ervaren dansers die u ook kan boeken.

Wanneer u dat passend of nodig vindt bieden ze ook uw gasten wat entertainement in de vorm van een dans lesje (alleen wanneer besproken).

Neem daarvoor even contact op.